cannellini beans and spinach | cannellini e spinaci




ENG
What you need (for 2 people):
-400g of cooked beans (a can of beans)
-200g of spinach leaves
-1 garlic clove
-cashews
-extra virgin olive oil
-salt

Directions:
Put the cannellini beans, previously rinsed, in a small saucepan and add the garlic cut into small pieces. Add 1 spoon of olive oil and some salt. Stir well while cooking for 10 minutes. You can add some water to make a light cream. Place the spinach leaves on a plate and then put the hot cannellini beans on top. Add some cashew and olive oil.



ITA
Di cosa hai bisogno (per 2 persone):
-400g di fagioli cannellini (già lessati)
-200g di spinaci freschi in foglie
-1 spicchio di aglio
-anacardi
-olio extra vergine di oliva
-sale

Procedimento:
Mettete i cannellini sgocciolati e lavati in un tegamino ed aggiungi l'aglio tritato. Versate un cucchiaio d'olio, un pò di sale e mescolate mentre cuoci per 10 minuti. Potete aggiungere dell'acqua durante la cottura per creare una crema leggera. Disponete le foglie di spinaci sul piatto ed aggiungete i cannellini caldi. Completate il piatto con qualche anacardo e dell'olio di oliva.

Comments