chickpeas with kale and avocado | ceci con cavolo nero e avocado




ENG
What you need (for 2 people):
-160g of chickpeas (previously cooked)
-200g of kale leaves
-1 avocado
-1 garlic clove
-spicy red pepper
-extra virgin olive oil
-salt

Directions:
Cut the kale leaves into big pieces and wash them. Put them in a pan with some water and cook for 30 minutes. Heat the chickpeas in a pan with some olive oil and the garlic clove cut into halves, add some spicy red pepper and mix well. Cut the avocado into halves and carve them with a tea spoon. Place all the ingredients in a plate and serve with some salt and olive oil.



ITA
Di cosa hai bisogno (per 2 persone):
-160g di ceci lessati
-200g foglie di cavolo nero
-1 avocado
-1 aglio
-peperoncino piccante
-olio extra vergine di oliva
-sale

Precedimento:
Tagliate il cavolo nero lungo la lunghezza delle foglie in pezzi grossi e lavate bene. Mettetelo in una padella con un pò di acqua e cuocete per 30 minuti. Riscaldate i ceci in una padella con dell'olio e lo spicchio d'aglio tagliato a metà. Aggiungete un pò di peperoncino e mischiate bene. Tagliate l'avocado a metà e con un cucchiaino scavate la polpa e mettetela da parte. Disponete tutto su di un piatto e servite con dell'olio di oliva e sale.

Comments