chickpea pasta with fava beans | pasta di ceci con fave
ENG
What you need (for 2 people):
-160g of fresh chickpea pasta
-200g of fava beans not peeled
-4 table spoons of cashew pesto
-1 garlic clove
-extra virgin olive oil
-salt
Directions:
Clean the fava beans and cut them into pieces. Don't peel them, the skin is very tender and delicious. Cut the garlic clove into halves and put it in a pan with some olive oil. Add the fava beans and cover with a lid. Cook for 1 hour over a medium heat and stir frequently. Once the fava beans are almost ready boil abundant salty water in a pot. Put the chickpea pasta and cook for 3 minutes. Drain the pasta and put it in the pot. Add the cashew pesto, mix well, and heat for 2 minutes. Serve all together.
ITA
Di cosa avete bisogno (per 2 persone):
-160gdi pasta di ceci fresca
-200g di fave non pelate
-4 cucchiaini di pesto di anacardi
-1 spicchio di aglio
-olio extra vergine di oliva
-sale
Procedimento:
Lavate le fave e tagliatele a pezzetti. Non pelatele, la buccia è molto morbida e gustosa. Tagliate lo spicchio d'aglio a metà e mettetelo in una padella con dell'olio di oliva. Aggiungete le fave e coprite con un coperchio. Cucinate per un'ora a fuoco medio mischiando di frequente. Una volta che le fave sono quasi pronte fate bollire in una pentola abbondante acqua salata. Versate la pasta e cuocete per 3 minuti. Scolate la pasta e rimettetela nella pentola aggiungendo il pesto di anacardi. Scaldate per 2 minuti mischiando bene. Servite tutti gli ingredienti insieme.
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