falafel with veggies | falafel con verdure




ENG
Category: Second course
Prep: 20 min
Cook: 30 min
Tools: pan, pot
Servings: 3

Ingredients:
-160g of falafel mix
-250ml of water
-300g of puntarelle
-2 zucchini
-1 garlic clove
-extra virgin olive oil
-plant-based mayonnaise
-salt

Directions:
For the puntarelle: wash and chop the puntarelle. Chop the garlic clove and put it in a pan. Add the puntarelle and cook over medium/low heat for 30 minutes. Stir frequently and add some water occasionally to keep the vegetables moist.
For the zucchini: wash the zucchini and cut them into small cubes. Put the cubes in a pan with some olive oil, cover with a lid and cook for 15/20 minutes over low heat. Stir frequently.
For the falafel: pour the falafel mix in 250ml of boiling water. Stir well and leave to rest for 5 minutes (according to package directions). Now form 9 small burgers and transfer them to a pan and cook each side for 10 minutes over low heat. You can add a little bit of water or some olive oil to avoid the falafel from stick.
Serve all together with some olive oil, salt and vegan mayonnaise.



ITA
Categoria: Secondi
Preparazione: 20 min
Cottura: 30 min
Strumenti: padella, pentola piccola
Porzioni: 3

Ingredienti:
-160g preparato per falafel
-250ml di acqua
-300g di catalogna
-2 zucchine
-1 spicchio di aglio
-olio extra vergine di oliva
-maionese vegetale
-sale

Procedimento:
Per la catalogna: lavate e tagliate la catalogna. Tritate l'aglio e mettetelo in una padella. Aggiungete la catalogna e cuocete a fuoco medio/basso per 30 minuti. Mischiate di frequente ed aggiungete occasionalmente dell'acqua per mantenere le verdure umide.
Per le zucchine: lavate le zucchine e tagliatele a cubetti. Mettete i cubetti in una padella con dell'olio di oliva, coprite con un coperchio e cuocete per 15/20 minuti a fuoco lento. Mischiate di frequente.
Per i falafel: versate il preparato per falafel in 250ml di acqua bollente. Mischiate bene e lasciate riposare per 5 minuti. Formate 9 piccoli burger e trasferiteli in una padella e cuocete ogni lato per 10 minuti a fuoco basso. Potete aggiungere poca acqua o dell'olio per evitare che si attacchino.
Servite il tutto con dell'olio di oliva, sale e maionese vegetale.

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