rice mix with beets | mix di riso con erbette




ENG
Category: Main course
Prep: 15 min
Cook: 25 min
Tools: pot, pan
Servings: 2

Ingredients:
-500g of beet leaves
-180g of basmati rice, red rice, and red lentils mix
-10 Taggiasca olives preserved in olive oil
-extra virgin olive oil
-spicy red pepper
-salt

Directions:
Boil water in a pot with some salt. Add the rice and lentils mix and stir well. Cook for 20 minutes over medium heat (according to package directions). In the meantime wash and chop the beet leaves and place them in a pan with some water. Cook for 15 minutes over low heat. When the rice-lentils mix is read drain it and add it to the beets. Add the olives, some spicy red pepper, and some olive oil. Mix well and cook for 5 minutes over low heat.



ITA
Categoria: Primi
Preparazione: 15 min
Cottura: 25 min
Strumenti: pentola, padella
Porzioni: 2

Ingredienti:
-500g di erbette
-180g di mix di basmati, riso rosso e lenticchie rosse spezzate
-10 olive Taggiasche sott'olio
-olio extra vergine di oliva
-peperoncino piccante frantumato
-sale

Procedimento:
Fate bollire dell'acqua salata in una pentola. Aggiungete il mix di riso e lenticchie e mescolate bene. Cuocete per 20 minuti a fuoco medio (seguite i tempi indicati sulla confezione). Nel frattempo lavate e tagliate le erbette e mettetele in una padella con un pò di acqua per la cottura. Cuocete per 15 minuti a fuoco lento. Quando il mix di riso e lenticchie è pronto scolatelo e mettetelo nella padella insieme alle erbette. Aggiungete le olive, il peperoncino e dell'olio di oliva. Mischiate bene e cuocete per altri 5 minuti a fuoco lento.

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