tomato bruschetta | bruschette al pomodoro




ENG
Prep: 15 min
Cook: 5 min
Tools: panini press
Servings: 4

Ingredients:
-French baguette (you will need 4 thick slices)
-3 ripe tomatoes
-1 garlic clove
-fresh or frozen basil
-extra virgin olive oil
-salt

Directions:
Wash the tomatoes and you can either cut them into chunks or chop them. Add some chopped basil leaves, olive oil, and salt. Mix well. Cut bread into four 1cm slices and place them in a preheated panini press. Grill for 5 minutes. Now rub the slices with the garlic clove cut into halves and top them with equal amounts of tomato.



ITA
Preparazione: 15 min
Cottura: 5 min
Strumenti: piastra per panini
Porzioni: 4

Ingredienti:
-Barra di pane fresco (serviranno 4 fette spesse)
-3 pomodori maturi
-1 spicchio di aglio
-basilico fresco o surgelato
-olio extra vergine di oliva
-sale

Procedimento:
Lavate i pomodori e tagliateli a pezzetti. Mettete il tutto in una ciotola e aggiungete del basilico tritato, dell'olio di oliva e del sale. Tagliate il pane a fette da circa 1cm e mettetene 4 in una piastra per panini preriscaldata. Grigliate per 5 minuti. Ora sfregate l'aglio tagliato a metà sulle fette di pane e distribuite il pomodoro in uguale quantità.


Comments