ITALIAN CHICKPEA PANCAKE | FARINATA DI CECI CON VERDURE




ENG
What you need (for 6 people):
-200g of chickpea flour
-300ml of water
-150g of leek
-100g of shiitake mushrooms
-120g of zucchini
-1/2 of a garlic clove
-black pepper
-salt
-extra virgin olive oil

Directions:
Preheat oven to 180°C. Put the chickpea flour in a bowl and add the water. Stir well until you get a homogenous and creamy mixture. Chop the garlic and add it to the mix. Then slice the leek, and cut the zucchini and mushrooms into small cubes. Add some black pepper and salt to the mixture and then add the vegetables. Mix everything up. Now place a sheet of baking paper on a baking tray and transfer the mixture to the tray. Make sure to spread it well to get a uniform thickness. Cook for 20 minutes at 180°. Remove the baking tray from the oven and let it cool for 15 minutes. Serve with some olive oil.



ITA
Di cosa hai bisogno (per 6 persone):
-200g di farina di ceci
-300ml di acqua
-150g di porro
-100g di funghi shiitake
-120g di zucchine
-1/2 spicchio d'aglio
-pepe nero
-sale
-olio extra vergine di oliva

Procedimento:
Preriscaldate il forno a 180°C. Mettete la farina in un grosso recipiente e versateci l'acqua. Mescolate bene fino ad ottenere una pastella omogenea e cremosa. Tritate l'aglio e aggiungetelo alla pastella. Adesso tagliate a fette il porro e a cubetti le zucchine ed i funghi. Aggiungete del pepe nero e del sale alla pastella e versate tutte le verdure nel recipiente. Mischiate tutto bene. Rivestite una teglia da forno con della carta apposita e trasferite l'impasto. Assicuratevi che sia ben distribuito sulla teglia in modo da avere uno spessore omogeneo. Cuocete a 180° per 20 minuti. Togliete la teglia dal forno e lasciate raffreddare per 15 minuti. Servite con dell'olio di oliva.

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