soy marinated tofu with black rice and veggies | tofu marinato con riso nero e verdure




ENG
What you need (for 2 people):
-200g of tofu (medium)
-80g of black rice
-100g of broccoli
-2 carrots
-50g of steamed chestnut
-1 garlic clove
-soy sauce
-sugar cane
-extra virgin olive oil
-salt

Directions:
In a bowl put the tofu previously cut into cubes with soy sauce, the garlic clove cut into halves, and some sugar cane (1 table spoon). Make sure the cubes are well submerged by the soy sauce. Let the tofu absorbs the flavors for at least 1 hour. In the meantime boil some water and add the black rice. Cook for 40 minutes. Now wash the broccoli and carrots and cut them following the image above. Steam them for 15/20 minutes. Once all the ingredients are ready, put everything in a pan. Add the chestnuts, cover with a lid and cook over low heat for 10 minutes. Serve with some olive oil and salt.



ITA
Di cosa hai bisogno (per 2 persone):
-200g di tofu al naturale
-80g di riso nero
-100g di broccoli
-2 carote
-50g di castagne al vapore
-1 aglio
-salsa di soia
-zucchero di canna
-olio extra vergine di oliva
-sale

Procedimento:
Tagliate il tofu a cubetti e mettelo in una ciotola con della salsa di soia, l'aglio tagliato a metà e un cucchiaino scarso di zucchero di canna. Assicuratevi che il tofu sia immerso nella salsa di soia, ogni tanto mischiate. Lasciate che il tofu assorba i sapori per almeno 1 ora. Nel frattempo portate dell'acqua ad ebollizione e versate il riso nero. Cuocete per 40 minuti. Ora lavate i broccoli e le carote e tagliateli seguendo l'immagine qui sopra. Cuocete le verdure al vapore per 15/20 minuti. Mettete tutti gli ingredienti in una padella, aggiungete le castagne e coprite con un coperchio. Cuocete a fuoco lento per 10 minuti. Servite con dell'olio e sale.

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