baked sweet potato with arugula | batata al forno con rucola
What you need (for 2 people):
-2 sweet potatoes
-100g of cooked pinto beans
-50g of shiitake mushrooms (or other kinds)
-200g of arugula
-extra virgin olive oil
-rosemary
-salt
Directions:
Preheat oven to 200°C. Peal the sweet potatoes and cut them into big pieces. Wash and cut the mushrooms and rinse the pinto beans. Put all the ingredients on a backing pan and add some rosemary and salt. Mix well and bake in the oven for 30 minutes at 200°C. Now wash the arugula and put it in a pan with a little bit of water to avoid it from sticking. Cook over low heat for 10 minutes. Serve all the ingredients on a plate and add some olive oil.
ITA
Di cosa hai bisogno (per 2 persone):
-2 batate
-100g di borlotti al vapore
-50g di funghi shiitake (o altro tipo)
-200g di rucola
-olio extra vergine di oliva
-rosmarino
-sale
Procedimento:
Preriscaldate il forno a 200°C. Pelate le batate e tagliatele in pezzi grossi. Lavate e tagliate i funghi e risciacquate i borlotti. Mettete tutti gli ingredienti su una teglia da forno e aggiungete del rosmarino e sale. Mischiate bene e infornate per 30 minuti a 200°. Adesso lavate la rucola e mettetela in una padella con un pochino di acqua in modo che non si attacchi durante la cottura. Cuocete a fuoco lento per 10 minuti per farla appassire, ma non troppo. Servite il tutto con dell'olio di oliva.
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