black beans with steamed veggies | fagioli neri con verdure al vapore




ENG
What you need (for 2 people):
-80g of dry black beans
-2 carrots
-150g of broccoli florets
-1/2 golden onion
-extra virgin olive oil
-salt

Directions:
Put the beans to soak for one night. Slice the onion and put it in a pan. Add the soaked beans, 1 litre of water, and some salt. Cover with a lid and cook for at least 1 hour. In the mean time clean and cut the vegetables into big chunks and steam them for 20 minutes. You can keep the water for other recipes. Serve with some olive oil.



ITA
Di cosa hai bisogno (per 2 persone):
-80g di fagioli neri
-2 carote
-150g di cime di broccoli
-1/2 cipolla dorata
- olio extra vergine di oliva
-sale

Procedimento:
Lasciate i fagioli in acqua per una notte. Affettate la cipolla e mettetela in una padella. Aggiungete i fagioli, 1 litro di acqua e del sale. Coprite e cuocete per almeno un'ora. Nel frattempo pulite e tagliate le verdure in grossi pezzi e cuocetele al vapore per 20 minuti. L'acqua di cottura potete tenerla per altre ricette. Servite il piatto con dell'olio di oliva.

Comments