italian polenta with mushrooms and tomato sauce | polenta con funghi e salsa di pomodoro




ENG
What you need (for 2 people):
-150g of polenta
-200ml of tomato sauce
-1/2 golden onion
-250g of portobello mushrooms
-1 garlic clove
-2 table spoons of margarine
-extra virgin olive oil
-salt

Directions:
Boil 1/2 litre of salty water in a pot. Add the polenta and stir well. Cook for 40 minutes making sure to mix sometimes. In the meantime prepare the tomato sauce and the mushrooms. Slice the 1/2 golden onion and put it in a small pot. Add some olive oil and cook for 2 minutes. Then pour the tomato sauce, add some salt, and cover with a lid. Cook over low heat for 40 minutes. Wash the mushrooms and cut them into slices. Chop the garlic clove and put everything in a pan with two table spoons of margarine and some salt. Cook for 15 minute over high heat to get rid of water. Once everything's ready place all the ingredients on a plate and add some olive oil.



ITA
Di cosa avete bisogno (per 2 persone):
-150g di polenta
-200ml di passata di pomodoro
-1/2 cipolla dorata
-250g di funghi portobello
-1 spicchio di aglio
-2 cucchiaini di margarina
-olio extra vergine di oliva
-sale

Procedimento:
Portate ad ebollizione mezzo litro di acqua salata. Aggiungete la polenta e mescolate bene. Cuocete per 40 minuti mescolando di tanto in tanto. Nel frattempo preparate la salsa di pomodoro e i funghi. Affettate la mezza cipolla e mettetela in una piccola pentola. Aggiungete dell'olio di oliva e rosolate per 2 minuti. Versate la passata di pomodoro, aggiungete del sale e coprite con un coperchio. Cuocete per circa 40 minuti. Lavate i funghi e tagliateli a fette. Tritate l'aglio e mettete tutto in una padella con due cucchiaini di margarina e del sale. Cuocete per 15 minuti a fuoco medio-alto per eliminare l'acqua rilasciata dai funghi. Una volta che è tutto pronto mettete tutti gli ingredienti su di un piatto e versate dell'olio di oliva.


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