seitan with citrus sauce and purple cabbage | seitan agli agrumi con verza viola
ENG
Difficulty: MEDIUM
Category: Second courses
Cook: 20 min
Prep: 15 min
Tools: 2 pans, lid, manual juicer
Servings: 2
Ingredients:
-240g of seitan
-soy sauce
-2 small tangerines
-200g of purple cabbage
-1 garlic clove
-extra virgin olive oil
-salt
Directions:
1. For the seitan. Slice the seitan into thin strips and keep them for later. Juice the two tangerines and pour the juice in a pan. Add 1 spoon of soy sauce, some salt, and a spoon of olive oil. Add the seitan strips and mix well. Cook over low heat for 20 minutes. Stir frequently.
2. For the purple cabbage. Slice the cabbage into thin slices and keep them for later. Pour a spoon of olive oil in a pan and add the garlic clove cut into halves. Heat over low heat for a minute, then add the cabbage, some salt, and cover with a lid. Cook over medium heat for 15 minutes. Stir frequently. Add some water to prevent from sticking to the pan.
Serve together.
ITA
Difficoltà: MEDIA
Categoria: Secondi
Cottura: 16 min
Preparazione: 15 min
Strumenti: 2 padelle, spremiagrumi manuale
Porzioni: 2
Ingredienti:
-240g di seitan
-salsa di soia
-2 mandarini piccoli
-200g di verza viola
-1 spicchio di aglio
-olio extra vergine di oliva
-sale
Procedimento:
1. Per il seitan. Affettate i panetti di seitan a strisce sottili e tenetele da parte. Spremete i due mandarini e versate il succo nella padella. Aggiungete un cucchiaio di salsa di soia, un cucchiaio di olio di oliva e del sale. Trasferite il seitan nella padella e mischiate bene. Cuocete a fuoco lento per 20 minuti. Mischiate di frequente.
2. Per la verza viola. Affettate la verza a strisce sottili e mettetele da parte. Versate un cucchiaio di olio in una padella e aggiungete lo spicchio di aglio tagliato a metà. Riscaldate per un minuto, poi aggiungete la verza viola e coprite con un coperchio. Cuocete a fuoco medio per 15 minuti. Mischiate di frequente. Aggiungete dell'acqua per evitare che si attacchi.
Servite insieme.
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